Geslacht

Verschil tussen mannetjes & vrouwtjes

Onderstaande is over het algemeen van toepassing bij hamsters. Toch heb je er natuurlijk ook wel eens nieuwsgierige mannetjes en rustige vrouwtjes tussen zitten. Iedere hamster is uniek in zijn of haar gedrag.

[ultimate_icon_list icon_size=”20″ icon_margin=”10″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-mars” icon_color=”#c9a74e” content_font_color=”#c9a74e”]
Mannetjes
[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]

Zijn wat later wakker dan vrouwtjes (19:45 – 20:30), bewegelijk, slomer dan vrouwtjes, gemakkelijk aan je gewend, niet bang voor vreemden, eigenaar moet zelf het initiatief tonen voor uit de kooi komen, saai in het verblijf.

Mannetjes hebben een groter knuffel potentieel met de juiste aanpak.

male-1024x550 Geslacht
[ultimate_icon_list icon_size=”20″ icon_margin=”10″][ultimate_icon_list_item icon=”Defaults-venus” icon_color=”#c9a74e” content_font_color=”#c9a74e”]
Vrouwtjes
[/ultimate_icon_list_item][/ultimate_icon_list]

Zijn vroeg wakker (19:00 – 19:30), zeer actief, speels, iets lastiger om aan je te laten wennen, eenkennig, vragen om aandacht, leuk om te bekijken in de kooi. Zeer lief tegenover de bekende verzorger(s), houden van spelen.

Vrouwtjes zijn meer om mee te spelen en het gedrag te bekijken.

female-1024x550 Geslacht

Om te zien of je hamster een mannetje of een vrouwtje is, moet je kijken naar de afstand tussen het geslachtsorgaan en de anus.
Bij vrouwtjes zitten die dicht op elkaar, bij mannetjes zit er een afstand tussen, waardoor het meer op een streepje lijkt.
Wanneer je ze met elkaar kunt vergelijken zie je het verschil vrij duidelijk.